fbpx

D-vital calcium

Het breedste calciumgamma

Instandhouding van normale botten*

*Calcium is nodig voor de instandhouding van normale botten.

De Voordelen van D-vital calcium

Een Belgische familiebedrijf: gesitueerd in Wavre heeft WILLPHARMA/DEPHARM jaren ervaring in termen van calcium en vitamine D voedingssupplementen.

De NR 1 in België van de calciumzakjes. WILLPHARMA/DEPHARM begon zijn expertise in de calciumproducten historisch met de lancering van calciumzakjes en werkte een speciaal concept uit. Ontdek de voordelen van de calciumzakjes.

Voordelig. D-vital calcium K is de goedkoopste calciumpil die je in België kan vinden. Ons doel is goedkoper te zijn voor JOUW portemonee. De ziekenfondsen moeten daarbovenop niet tussenkomen en toch zijn we goedkoper. Zo zorgt onze Belgische firma voor onze Belgische patiënten en de Belgische gemeenschap.

Verschillende vormen: De markt biedt zakjes (op te lossen in water), kauwtabletten of pillen. Koop uw geliefde vorm online via google shopping of vraag naar de verschillende D-vital calcium producten bij jouw arts of apotheker (vind uw dichtstbijzijnde apotheek).

Zonder voorschrift: de D-vital calcium producten zijn te krijgen in elke apotheek zonder medisch voorschrift.

Ontdek ons gamma D-vital calcium

D-vital calcium zakjes

De Voordelen van een zakje :

 • Lekkere smaak
 • Goed geassimileerd
 • Geen interactie met andere geneesmiddelen zoals protonpompinhibotoren, antacida (zuurremmers zoals gaviscon, maalox, riopan,  syngel,..) antihistaminica (zoals Zantac)
 • minder nevenwerkingen (gas, constipatie,..)
 • kan je eender wanneer nemen

D-vital calcium K capsules

De voordelen van de pillen :

 • smaakloos, kan je niet beu worden
 • de goedkoopste calcium: 27.14€ voor 180 pillen
 • met vitamine K2
 • gemakkelijk in te nemen capsule

Meer info over de ingrediënten van D-vital calcium

Calcium

Dé bouwsteen van onze botten is calcium. Samen met Fosfaat vormt calcium het hydroxyapatiet dat samen met de matrix (collageen enz.) de stevigheid en structuur van onze botten zal verzekeren. De dagelijks behoefte aan calcium is ongeveer 1200 à 1500mg calcium per dag. Via onze voeding neemt een gemiddelde Belg ongeveer 600 à 700mg calcium in. Vermits we slechts 30 à 40% van de ingenomen calcium innemen is het best aan te raden om ongeveer 1000mg calcium extra in te nemen/dag via een supplement.

Vitamine D3

Vitamine D3 is een zeer belangrijke vitamine voor onze botten aangezien dat deze vitamine de calcium zal helpen op te nemen uit de voeding. Het is dus belangrijk een product te nemen waar ook vitamine D3 inzit. De vitamine D wordt tegenwoordig vaak getest in het bloed als je bij de huisarts bent. De meerderheid van onze West-Europese bevolking heeft te weinig vitamine D3. Je kan je vitamine D3 status verbeteren door op je voeding te letten (er zit veel vitamine D3 in vis en denk maar aan levertraan, maar ook bepaalde groenten enzo). Via de huid is ons lichaam ook zelf in staat om vitamine D aan te maken, daarvoor wordt aangeraden om minstens een 15 à 30minuten buiten in de zon te zijn per dag. De aanmaak van vitamine D wordt gestimuleerd door de UV stralen. De realiteit is spijtig genoeg dat slechts een kleine 10% van onze bevolking voldoende vitamine D3 heeft. Er wordt aangeraden om 800eenheden per dag aan vitamine D in te nemen.

Vitamine K2

In D-vital calcium K zit ook nog vitamine K2.

Lees meer over het nut van vitamine K2

Wat is de juiste hoeveelheid Calcium en vitamine D?

 • Welke dosis calcium neem ik best in?
  De dagelijks behoefte aan calcium is ongeveer 1200 à 1500mg calcium per dag. Via onze voeding neemt een gemiddelde Belg ongeveer 600 à 700mg calcium in. Vermits we slechts 30 à 40% van de ingenomen calcium innemen is het best aan te raden om ongeveer 1000mg calcium extra in te nemen/dag via een supplement. De ideale dosis is dus 1000/800. Je kan daarvoor 2 pillen 500/400 nemen of 1 zakje 1000/800 of 1 kauwtablet 1000/800. Dat is eigenlijk allemaal goed

 • Welke dosis vitamine D neem ik best in?
  Er wordt aangeraden om ongeveer 800 à 1000 eenheden per dag aan vitamine D in te nemen. De meerderheid van de bevolking (91%) heeft te weinig vitamine D je kan niet zo snel teveel opnemen, (Toxiciteit is zelden en zou pas optreden als je elke dag 10.000 eenheden neemt of 500.000 eenheden in 1keer) daardoor zijn de aanbevelingen minder strikt dan je zou vewachten van geneesmiddelen.

 • Hoe weet ik hoeveel calcium en vitamine D er in een product zit?
  Op de verpakking staat steeds een combinatie van 2getallen bv 1000/880 of 500/880,… Het eerste getal slaat op de calcium hoeveelheid en het 2e op de vitamine D hoeveelheid. Bekijk dus goed de verpakking of lees de bijsluiter.

Wat doet Vitamine K2 voor onze botten?

Vitamine K bestaat in verschillende vormen. De vitamine K1 vind je vooral in groene groenten zoals spinazie. Vitamine K2 bestaat ook in verschillende vormen. De populairste is MK-4 en de beste voor onze botten is MK-7. Vitamine K2 kan door bacterien in onze darm aangemaakt worden maar is minder makkelijk in de voeding te vinden. Het is wel net deze vitamine die de beste resultaten behaalt op de verbetering van onze botdensiteit.

In de D-vital calcium K pillen zit per 2pillen (ter berekening van de daginname) naast de 1000mg calcium en de 800 internationale eenheden vitamine D3 ook 22.5µgram vitamine K2 (MK-7).

Wat zijn de andere functies van Vitamine K?

Vitamine K is een cofactor van heel wat processen in ons lichaam en heeft helemaal niet alleen een functie op onze botten. De meest gekende functie van vitamine K is het helpen van de bloedstolling. Denk maar aan rattenvergif en de bloedverdunners (anticoagulantia) die vitamine K tegenwerken om het bloed dunner te maken. Bij lage dosissen zoals onze D-vital calcium k kan je gelukkig wel gerust zijn dat er geen interferentie is tussen de inname van vitamine K en de bloedverdunners die je neemt. De dosis vitamine K moet veel hoger zijn voordat je bloeddrukpillen niet meer zouden werken.

Hoe lang moet ik D-vital calcium innemen (of een ander product met calcium en vitamine D)?

Helaas is de inname van calcium en vitamine D niet even snel een korte kuur. Eens je als vrouw de 50 gepasseerd bent is de inname van calcium en vitamine D om je botten te beschermen een goed idee. Het is aangetoond dat calcium en vitamine D best dagelijks ingenomen wordt gedurende zeer lange periodes aangezien het effect op je botsterkte zal wegebben als je het een jaar of 2 niet meer neemt. Dus mirakels bestaan er nog niet maar blijven volhouden is de boodschap.

Wat maakt onze zakjes D-vital calcium zo speciaal?

In de zakjes D-vital calcium zit naast de calcium (in de vorm van calciumcarbonaat) en de vitamine D ook citroenzuur. Dit citroenzuur zal de calciumcarbonaat splitsen zodat we de calcium beter kunnen opnemen uit onze darmen (door de vorming van de goed opneembare calciumcitraat als een soort tussenproduct. Vraag maar aan je apotheker een calciumcitraat is een onstabiele chemische verbinding die goed oplosbaar is).

Genoeg wetenschap, wat is het praktische voordeel?

 1. Betere opname.
 2. Je kan kiezen wanneer je de calcium neemt omdat je niet per se maagzuur nodig hebt want… je hebt het zuur al in je zakje D-vital calcium natuurlijk (je hoeft D-vital calcium zakjes niet per se bij de maaltijd te nemen).
 3. Je kan de D-vital calcium zakjes ook innemen samen met de PPI’s (Protonpompinhibitoren remmen maagzuurproductie), Waarom dat zo is? Wel, zonder maagzuur neem je geen calcium op tenzij het zuur… in je calcium zakje zat zoals bij D-vital calcium uiteraard…Vandaar dat het ook altijd handig is even te kijken naar welke andere medicatie je nog van je arts hebt gekregen. Meer dan 1.2miljoen belgen neemt een PPI zoals pantomed, omeprazole,… 60% van deze PPI innemers zijn 50+. Met andere woorden is er een grote overlap in de populatie van patienten die PPI’s nemen en patienten die calcium nemen. Gelukkig bieden de D-vital calcium zakjes een oplossing.
 4. Wanneer je je calcium goed opneemt (dankzij het zuur in het zakje) heb je minder kans op constipatie en een zwaar gevoel.